Криза неплатежів: підприємства комуненерго заборгували 27 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза неплатежів: підприємства комуненерго заборгували 27 млрд грн

Енергетика
753
Станом на 03.02.2014 заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ становить майже 27 млрд. грн. – Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.
Підприємства комунальної теплоенергетики продовжують накопичувати борги за спожитий природний газ, повідомляють в “Нафтогазі”. “Тільки за останні три місяці вони збільшилися майже на 10 млрд. грн. За цінами, встановленими НКРЕ для підприємств ТКЕ:
• листопад 2013 р. – 3,056 млрд. грн.
• грудень 2013 – 2,959 млрд. грн.
• січень 2014 – 3,754 млрд. грн”.
“Існування значних боргів підприємств ТКЕ загрожує зривом виконання Компанією своєчасних розрахунків за імпортований природний газ за контрактом з ВАТ “Газпром”. У зв’язку з чим Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” звертається до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, представників регіональної виконавчої влади, керівників підприємств теплоенергетики з вимогою вжити всіх можливих заходів щодо термінового погашення існуючої заборгованості”, – йдеться в повідомленні компанії.
Як повідомляв УНН, Дмитро Медведєв нещодавно заявив, що Україна не тільки не платить РФ за споживання газу, але і просить відстрочки за всіма платежами за вже спожитий газ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас