Тандем спікера Тігіпка і прем'єра Порошенка можливий цього тижня - політолог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тандем спікера Тігіпка і прем'єра Порошенка можливий цього тижня - політолог

Казна та Політика
3886
У парламенті настав час для зміни спікера Володимира Рибака. Про це розповів політолог Тарас Березовець.
За словами політолога, Юрій Луценко, заявляючи про переформатування парламенту, сказав правду.
“Сьогодні справді склалася ситуація всередині парламенту, яка була неможлива ще тиждень тому. А змінилася вона тільки з однієї причини – тому що сьогодні сталися зміни у складі фракції Партії регіонів. Без цих змін будь-які розмови про зміну керівництва парламенту були б тільки переливанням з пустого в порожнє”, – зауважив Березовець.
Експерт нагадав, що тиждень тому дві групи (“Дмитра Фірташа-Сергія Тігіпка” та “Рината Ахметова”), які контролюють 38 і 40 депутатів, виступили проти голосування руками.
“І навіть не зважаючи на те, що “закон про амністію” в редакції Юрія Мірошніченка був “продавлений” 232 голосами, все одно це була мінімальна кількість і був тривожний знак. Про серйозність ситуації свідчив і приїзд Віктора Януковича для того, щоб забезпечити право на результат. Це означає, що і там дуже серйозні протести ідуть”, – зауважив Березовець.
Підтверджуючи тези Луценка, політолог наголосив, що в парламенті дійсно назбиралась достатня кількість підписів для обрання нового спікера.
“Вчорашній вихід на Майдан “регіонала” Грушевського тому свідчення. Це прями сигнал для опозиції, що потрібно домовлятися”, – додав Березовець.
Експерт прогнозує, що вже цього тижня, якщо не завтра під час відкриття сесії парламенту, можуть відбутися зміни керівництва.
Найбільш реальною кандидатурою на посаду спікера, на думку Березовця, є Тігіпко, адже він влаштує багатьох.
“Порошенко…Це не його посада. Він не захоче сам навіть висуватися. Він сьогодні бере участь в “кастингу” на прем’єра разом з Сергієм Арбузовим. А враховуючи те, що проти Арбузова сьогодні виступає солідарно і Росія і США, шанси Порошенка виглядають пріорітетними”, – зауважив політолог.
На думку Березовця, у такій ситуації можна буде говорити про принципово новий тандем спікера Тігіпка, як представника олігархічних груп крила Партії регіонів і спікера від “опозиції Порошенка”.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас