Криза повертається: основний фондовий індекс США падає третій тиждень поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза повертається: основний фондовий індекс США падає третій тиждень поспіль

Фондовий ринок
2248
Основний фондовий індекс США – S&P 500 – знизився третій тиждень поспіль, показавши найбільше зниження з 2012 р. Занепокоєння інвесторів викликають проблеми економік, що розвиваються, і скорочення стимулів від Федрезерву.
У останній торговий день січня індекс навіть намагався зростати, але в останню годину звалився в негативну територію. Такі компанії, як Apple, Boeing і Caterpiller, втратили майже по 10% від своєї капіталізації.
Під час сесії індикатор досягав мінімальних позначок з 29 листопада 2013 р., а за підсумками місяця втрати становили 3,6%. При цьому січень став для індексу S&P 500 найгіршим місяцем майже за два роки.
Федрезерв скоротив обсяг викупу активів другий місяць поспіль, що спровокувало масштабний відтік коштів з ринків, що розвиваються. На тлі розпродажів emerging markets просідає і ринок американський.
Сезон звітів у США також не радує інвесторів. Самі фінансові показники компанії виглядають переконливо, а от прогнози на майбутнє – найважливіше для інвесторів – виглядають досить слабкими.
Разом з тим, варто враховувати, що обсяг QE досі просто величезний. Гроші, що знаходяться у фінансовій системі, повинні кудись прямувати, і, можливо, поточна паніка такою насправді не є, а динаміка ринків носить лише тимчасовий характер.
Ситуацію може змінити звіт по ринку праці, який буде опубліковано в п’ятницю, а також перший виступ Джанет Йеллен в якості голови ФРС. Він відбудеться 11 лютого, про це стало відомо в п’ятницю пізно вночі.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас