Економічних приводів для дестабілізації гривні немає,платіжний баланс у нас позитивний - Арбузов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічних приводів для дестабілізації гривні немає,платіжний баланс у нас позитивний - Арбузов

Валюта
6237
Сьогодні немає жодних економічних причин для дестабілізації гривні.
Про це заявив в.о. прем’єр-міністра України Сергій Арбузов в інтерв’ю програмі «Подробиці» на телеканалі «Інтер».
Він підкреслив, що Національний банк працює в незвичайних умовах, але економічні показники не припускають ніякої дестабілізації нацвалюти.
«Платіжний баланс у нас в кінці року позитивний – вперше за останній час. Наприклад, позаминулого року результат платіжного балансу був мінус 4 млрд., в 2013-му – плюс 2 млрд. Тобто, мова йде про те, що пропозиція явно більше, ніж попит на 2 млрд. на рік.
Відповідно, економічних приводів для дестабілізації немає», – упевнений Арбузов.
Він зазначив, що влада ефективно справляється зі своїми функціями в цей складний період.
«Енергетичні об’єкти всі під контролем – ми стежимо за тим, щоб всі населені пункти були підключені до систем. Обласні адміністрації працюють, якщо не в звичайному режимі, то вже пристосувалися. Ми навчилися виплачувати пенсії, соцвиплати і в цих умовах. Як бачите, два місяці працюємо – ані жодного збою, ані зриву. Ми могли б це робити простіше, швидше і ефективніше, але ситуація нас закликає сьогодні бути більш мобільними, гнучкими. І поки що, слава Богу, виходить», – додав Арбузов.
Відповідаючи на запитання журналіста, в.о. прем’єр-міністра України також висловив сподівання, що скоро буде прийнято рішення про формування нового уряду. «Це вселяє впевненість і в громадян наших, і в інвесторів, а ми потребуємо інвестицій. Що стосується мене, то я буду працювати в уряді стільки, скільки це необхідно – якщо це буде вигідно Україні і вигідно нашому народу», – резюмував Арбузов.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас