Американський сенатор закликав Брюссель запропонувати Україні переговори про вступ до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський сенатор закликав Брюссель запропонувати Україні переговори про вступ до ЄС

Казна та Політика
704
З метою врегулювання кризи в Україні американський сенатор Джон Маккейн закликав Брюссель запропонувати офіційному Києву переговори про вступ до Євросоюзу.
“Я б дуже хотів побачити нові переговори про прийом України до ЄС”, – сказав Маккейн в інтерв’ю Reuters в кулуарах Мюнхенської міжнародної конференції з питань безпеки в неділю, 2 лютого.
“Можливо, на перехідному етапі знадобиться технічний уряд, поки що ці переговори ведуться. Ясно також, що брати участь у них повинен і Міжнародний валютний фонд, оскільки Україна перебуває у стані глибокої економічної кризи”, – зазначив сенатор.
Політик також закликав США і ЄС підготувати санкції проти українських олігархів.
Маккейн закликав проявляти більше реалізму у відносинах з Росією і президентом Володимиром Путіним. “Нам слід зрозуміти, чого насправді хоче Путін. У нього є бачення того, як відновити російську імперію”, – зазначив він.
На думку сенатора, саме цим фактом пояснюється те, що Путін тисне на цілу низку східноєвропейських країн, з яких Україна – лише найбільш яскравий тому приклад.
Нагадаємо, єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле на полях Мюнхенської конференції з безпеки раніше висловив думку, що Євросоюз повинен пообіцяти Україні перспективу вступу до ЄС.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас