ЄС і США мають намір надати Україні значну короткострокову фінансову допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС і США мають намір надати Україні значну короткострокову фінансову допомогу

Кредит&Депозит
2320
Європейський союз і США працюють над планом з надання значної короткострокової фінансової допомоги Україні, повідомляє Reuters з посиланням на голову зовнішньополітичного відомства ЄС Кетрін Ештон.
У своєму інтерв’ю Wall Street Journal вона зазначила, що пакет заходів буде націлений на те, щоб допомогти Україні пройти перехідний період, під час якого тимчасовий уряд зможе прийняти політичні та економічні реформи і підготуватися до проведення президентських виборів, які відбудуться, імовірно, наступного року.
Зі слів Ештон, розмір допомоги, яку нададуть Україні США та ЄС, поки що не визначений, проте, як вона помітила, цифри не будуть маленькими. Крім того, пакет допомоги може включати не тільки гроші, а й гарантії, допомогу в частині інвестицій, зміцнення валюти.
Напередодні лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк заявив, що Європейські фонди готові надати 15 млрд доларів новому уряду. Ці кошти потрібні для того, щоб стабілізувати ситуацію в країні.
У середині грудня 2013 Росія і Україна досягли домовленості про придбання Москвою українських євробондів на 15 млрд доларів Операція з придбання першого траншу цінних паперів на 3 млрд доларів завершилася 20 грудня 2013 року. Розміщення українських єврооблігацій пройшло на Ірландській біржі, купон становив 5% річних. До кінця січня 2014 р. Україна планувала випуск на користь Росії наступного траншу євробондів на суму 2 млрд доларів під 5% річних.
Однак після відставки прем’єр-міністра Миколи Азарова президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва зачекає, поки на Україні буде сформований новий уряд, перш ніж повністю реалізувати угоду.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас