У Японії пропав підводний човен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Японії пропав підводний човен

Світ
1252
У Японії пропав підводний човен вартістю 5 мільйонів доларів. Зниклу субмарину шукали дев’ять днів, але поки що безрезультатно.
Човен був прикріплений за допомогою спеціального кабелю до дослідницькому кораблю Nichinan, завданням якого був збір даних про температуру води та іншої інформації, яка допомогла б виявити присутність іноземних підводних човнів.
За словами представників японської міноборони, 3-метровий підводний човен використовувався “для дослідження підводного ландшафту, а також водних потоків і температур”. Субмарина належала до класу так званих підводних дронів, які можуть функціонувати без присутності людей на борту.
Співробітники Морських сил самооборони Японії зрозуміли, що підводний човен-безпілотник пропав, коли дані, зібрані супроводжуючим дослідним судном, перестали надходити. У цей час обидва човни перебували в Сангарській протоці між островами Хонсю і Хоккайдо.
Для пошуків міністерство оборони країни застосовує мінні тральщики, проте обстеження океанського дна в районі пропажі підводного човна, яке тривало протягом дев’яти днів, не принесло результатів.
“Міністерство розпорядилося створити спеціальну комісію, щоб з’ясувати обставини пропажі судна”, – заявили в міноборони Японії.
Зі слів військових, ризику витоку якихось даних не існує, оскільки вони зберігалися не на борту субмарини.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас