Уряд України затвердив угоду з РФ щодо переходу через Керченську протоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України затвердив угоду з РФ щодо переходу через Керченську протоку

Казна та Політика
981
Уряд України затвердив угоду з урядом Російської Федерації про спільні дії з будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, підписану 17 грудня 2013 року в Москві. Про це повідомила прес-служба українського уряду з посиланням на в. о. віце-прем’єра Олександра Вілкула.
За його словами, документом передбачено, що “сторони в 2014 році після проведення інженерно-геологічних досліджень спільно розроблять техніко -економічне обгрунтування (ТЕО)”. “В ТЕО будуть проаналізовані існуючі та прораховані перспективні потоки вантажів і пасажирів, визначені майбутній тип транспортного переходу (тунель або міст), варіанти проектування та будівництва”, – зазначив Вілкул. На підставі ТЕО буде розглядатися рішення про перспективи будівництва транспортного переходу.
Координувати роботу буде міністерство інфраструктури України і Мінтранспорту РФ. Безпосередню реалізацію проекту забезпечуватиме Державне агентство автомобільних доріг України і Федеральне дорожнє агентство Російської Федерації.
Раніше компанія “Українські залізниці” (“Укрзалізниця”) оприлюднила розрахунки, згідно з якими обсяги перевезень залізницями України через Керченську протоку орієнтовно можуть скласти близько 6 млн тонн вантажів (з них експорт – 1 млн тонн, імпорт – 1,4 млн тонн, транзит – 3,6 млн тонн). При цьому очікуване збільшення доходних надходжень може скласти $16,8 млн.
Створення транспортного переходу, що з’єднає Крим і російський півострів Тамань, дозволить збільшити вантажопотоки залізниць і оптимізувати час потягів в дорозі. Перехід повинен істотно скоротити шлях транспорту в проектах автодороги і залізниці навколо Чорного моря, прискорити проходження транспорту по лінії Евросоюз-Кавказ. Будівництво переходу допоможе направити через Україну основні транспортні потоки Євразії та забезпечить додаткові доходи.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас