Майже 40 тис. українців хочуть придбати доступне житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 40 тис. українців хочуть придбати доступне житло

Казна та Політика
1433
Бажання взяти участь у державних житлових програмах виявили майже 40 тис. українців. Про це повідомив в.о. Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.
Темнік поінформував, що 39 тисяч громадян виявили бажання взяти участь у державних житлових програмах. У регіонах підготовлено 43 земельних ділянки, на яких планується побудувати 194 житлових будинки загальною площею 1,2 млн кв. метрів, що дозволить забезпечити житлом близько 22 тисяч сімей.
“До нас постійно надходять позитивні відгуки громадян – учасників державних житлових програм. Люди нам пишуть, що за допомогою держави вони зрештою змогли вирішити своє житлове питання. Це говорить про те, що ми рухаємося в правильному напрямку. Тому головне завдання – створити всі умови для того, щоб якомога більше наших громадян змогли скористатися підтримкою держави і придбати власне житло. Кошти в держбюджеті на це передбачені. Важливо, щоб на місцях якомога швидше затвердили бюджети, в яких також мають передбачити кошти для реалізації житлових програм”, – сказав Геннадій Темник.
Нагадаємо, найбільшою популярністю серед українців користуються кілька державних програм забезпечення населення житлом, серед яких “Здешевлення вартості іпотечних кредитів для населення” та “Доступне житло: 70 на 30”. Найбільшим учасником програм експерти вважають ХК “Київміськбуд” – від початку впровадження програм Холдинг реалізував восьму частину від загальної кількості квартир, переданих у рамках програм по всій Україні.
“Цього року кількість квартир, які ми готові реалізувати за програмами доступного житла, збільшили в 2,5 рази. Програми діють, повільно зростає довіра людей, і ми розуміємо, що охочих буде більше. Взагалі, “Київміськбуд” готовий виділяти стільки квартир, скільки буде потрібно, адже ми добре розуміємо, що означає для людини своє житло”, – сказав віце-президент “Київміськбуду” Олександр Мороз.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас