Створено спектрально суміщений бойовий волоконний лазер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено спектрально суміщений бойовий волоконний лазер

Технології&Авто
5421
Американська компанія Lockheed Martin провела демонстрацію волоконного лазера потужністю 30 кіловат, придатного для використання у військових цілях. Згідно з повідомленням підприємства, в новому волоконному лазері використовується технологія спектрального суміщення променів (Spectral Beam Combining, SBC), що дозволяє отримати єдиний промінь при витраті енергії на 50 відсотків меншому, ніж при використанні твердотільних технологій.
Відповідно до опису нової технології, в спектрально суміщеному волоконному лазері використовуються кілька модулів, лазери від яких передаються по оптичному волокну в спеціальний пристрій суміщення. Кожен переданий по волоконно-оптичних лініях лазер має відмінну від інших довжину хвилі. У пристрої суміщення лазерні промені з різних оптичних ліній об’єднуються в один більш потужний високої якості промінь.
Випробування нового волоконного лазера вже відбулися і були визнані успішними. За оцінкою компанії, в порівнянні з іншими бойовими лазерами, що пройшли випробування раніше, нова установка має ряд переваг. У їх числі не тільки менше енергоспоживання, але й істотно більш низьке тепловиділення, що дозволяє зменшити розміри випромінювача і самої установки. Lockheed Martin займається розробкою лазерних технологій протягом останніх 30 років.
Наприкінці листопада 2013 року ВВС США оприлюднили запит на інформацію про можливість створення лазерної зброї для перспективних винищувачів шостого покоління, які почнуть надходити на озброєння після 2030 року. Військовим необхідні бойові лазери, здатні працювати на висотах від рівня моря до 19,8 тисячі метрів на швидкостях польоту від 0,6 до 2,5 числа Маха. Випробування систем очікуються в 2022 році.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас