Про що попереджають іноземців перед Олімпіадою в Сочі? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про що попереджають іноземців перед Олімпіадою в Сочі?

Світ
4139
МІД зарубіжних держав почали публікувати рекомендації для своїх громадян, які збираються на Олімпійські ігри в Сочі. Турботливі дипломати прописують у пам’ятках не тільки правила оформлення віз та телефони екстрених служб, але і корисні поради на кожен день: як не потрапити в російську в’язницю за ЛГБТ-пропаганду і не залишитися без грошей в барі. The Village вивчив пам’ятки для туристів з Великобританії, США, Франції, Німеччини, Австралії та Іспанії.
Про наркотики і випивку
Не зв’язуйтеся з наркотиками. Ви отримаєте великий термін за зберігання навіть невеликої кількості наркотиків, незалежно від того, важкі вони були або легкі.
Великобританія
Бари і нічні клуби можуть бути небезпечні: були випадки, коли молодим туристам підсипали в напої галюциногенні речовини, обкрадали (кредитна карта, паспорт, гроші, камера) і залишали без свідомості на кілька годин.
Міністерство Закордонних справ Франції
Якщо вам пропонують випивку – не погоджуйтеся. Вас можуть напоїти, а після кинути на вулиці в несвідомому стані, взимку це особливо небезпечно для життя. Купуйте власні напої та тримайте їх при собі увесь час.
Великобританія
Про безпеку
Туристи повинні бути уважнішими при переході вулиць, перехресть і під час прогулянок по тротуарах, оскільки водії в Росії не звикли поступатися пішоходам.
Державний Департамент США
Намагайтеся відкрито не носити дорогих речей або чогось, що може запросто видати вас як туриста.
Великобританія
Якщо у вас азіатська або африканська зовнішність, ви повинні проявляти велику обережність. У Росії періодично трапляються злочини на національному грунті. Напади зазвичай частішають в районі 20 квітня, в день народження Адольфа Гітлера.
Великобританія
Якщо збираєтеся скористатися громадським транспортом – залиште другу, члену сім’ї або колезі копію маршруту вашої прогулянки.
Державний Департамент США
У Сочі можуть бути політичні виступи. Слідкуйте за новинами в ЗМІ, будьте обережні та уникайте демонстрацій. Будь-яка участь у несанкціонованому мітингу або протесті може привести до арешту.
Великобританія
Остерігайтеся дітей і жінок, які просять милостиню.
Великобританія
Утримайтеся від подорожей в Абхазію і Південну Осетію.
Великобританія
Уникайте демонстрацій і великих публічних зборів, оскільки вони можуть привести до насильства.
Міністерство Закордонних справ і торгівлі Австралії
Ми настійно радимо не подорожувати на Північний Кавказ, і особливо в регіони Чечня, Дагестан, Інгушетія, південно-східна частина Ставрополя, що граничить з Чечнею, Кабардино-Балкарія (включаючи Ельбрус) та Карачаєво-Черкесія, за високого рівня терористичної активності.
Міністерство Закордонних справ і торгівлі Австралії
Одиноким людям не рекомендується в пізні години їздити в нелегальних таксі, особливо якщо на борту є хтось іще.
Міністерство Закордонних справ Франції
Про ЛГБТ
Іноземні громадяни за порушення закону «про пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин» платять такий самий штраф, як і росіяни, а також отримують 14 днів арешту і депортуються. Конкретні правові визначення відсутні, тому складно зрозуміти, які дії будуть витлумачені владою як ЛГБТ-пропаганда.
Державний Департамент США
Гомосексуалізм в Росії легальний, але деякі верстви населення досі ставляться до нього нетерпимо. Будьте обережні з проявами пристрасті на публіці. Як буде застосований закон (про заборону пропаганди. – Прим. ред.), неясно, але для неросіян покарання включає арешт, штраф і депортацію.
Великобританія
У Росії зафіксовано випадки насильства проти представників ЛГБТ, але навряд чи цьому піддадуться іноземці, якщо вони не займаються політичним активізмом. Публічний прояв пристрасті представниками ЛГБТ можуть зустріти несхваленням.
Міністерство Закордонних справ і торгівлі Австралії
Про медицину
Стандарти державних медичних установ в російських містах суттєво нижчі європейських і зовсім примітивні в сільській місцевості.
Міністерство Закордонних справ і торгівлі Австралії
Міністерство закордонних справ рекомендує провести вакцинацію проти правця, дифтерії і гепатиту А, а для довгострокового перебування (більше чотирьох тижнів) – проти гепатиту В, сказу, кліщового енцефаліту.
Міністерство Закордонних справ ФРГ
Рекомендується використовувати презервативи, особливо якщо справа стосується випадкових знайомих. Місцева влада іноді вимагає від іноземців пройти тест на ВІЛ (в основному якщо час проживання становить більше трьох місяців).
Міністерство Закордонних справ ФРГ
У зв’язку із зростаючою кількістю фальсифікованих ліків у Росії мандрівникам рекомендується брати з собою препарати, придбані у Франції та відповідні їх стану або лікуванню.
Міністерство Закордонних справ Франції
Про розуміння
Зверніть увагу, що в Росії населення і місцева влада говорять насамперед російською мовою. Чекати на розуміння будь-якою іншою мовою не варто. Саме тому ми рекомендуємо в будь-якій надзвичайній ситуації в Росії зв’язуватися з Генеральним консульством Іспанії в Москві.
Міністерство Закордонних справ Іспанії
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас