У Казахстані знешкоджена група хакерів, яка викрала $2 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Казахстані знешкоджена група хакерів, яка викрала $2 млн

Кримінал
401
Поліцейські Казахстану знешкодили групу зловмисників, які за допомогою шкідливого програмного забезпечення викрали гроші з рахунків місцевих підприємств. Зараз встановлено, що хакерам вдалося викрасти майже $2 млн (більше 300 млн тенге). Не виключено, що після перевірки причетності арештованих до інших подібних злочинів кількість потерпілих і сума завданих збитків значно збільшаться.
Точна кількість поміщених під арешт у даній справі і їх імена в МВС поки не повідомили. Однак відомо, що йдеться про злочинне угруповання, що діяло в масштабах не одного регіону, а майже всієї країни. Так, для затримання хакерів були залучені поліцейські Алма-Ати, Астани, а також Акмолинської, Кустанайської, Східно-Казахстанської, Карагандинської і кількох інших областей.
Як повідомили в міністерстві, членам злочинної групи вдалося зламати систему дистанційного банківського обслуговування, до якої входить широкий спектр технологій, в тому числі й інтернет-банкінг. Фінансовим співробітникам підприємств по електронній пошті розсилалися листи нібито від податкового комітету, в яких містилася шкідлива програма. “Таким способом злочинці отримували доступ до інформації, що зберігається на комп’ютері, перехоплювали комбінації клавіш, в тому числі і паролі до системи дистанційного банківського обслуговування”, – повідомили в прес-службі.
Отримавши можливість управляти фінансами підприємства-жертви, хакери потім відкривали банківські рахунки на підставних осіб і переводили на них грошові кошти. Потім гроші переводилися в готівку.
За повідомленням поліції, при затриманні у членів злочинної групи було вилучено комп’ютерну техніку, за допомогою якої здійснювався злом банківських систем. Серед інших доказів – обладнання для виготовлення фальшивих документів і печаток і вироблена з їх допомогою продукція.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас