Мільярдер запропонував Пакистану обміняти рабство на технології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер запропонував Пакистану обміняти рабство на технології

Світ
1634
Австралійський мільярдер Ендрю Форрест (Andrew Forrest) запропонував владі Пакистану відмовитися від використання рабської праці, пише журнал Time 27 січня. В обмін на таке рішення Форрест пропонує запровадити в країні технологію газифікації біомас, розроблену в Австралії.
Технологія газифікації біомас дозволяє переробляти буре вугілля в дизельне паливо. Як відзначає видання, в Пакистані сконцентровані великі поклади бурого вугілля, проте в даний час його видобуток економічно невигідний. Передбачається, що захід допоможе відновленню текстильної та обробної промисловості Пакистану, яка в даний час страждає від перебоїв з поставками електроенергії. Водночас, освоєння технології дозволить створити в Пакистані тисячі робочих місць, вважає Форрест.
За даними Time, глава провінції Пенджаб Шахбаз Шаріф вже пообіцяв в обмін на технологію звільнити всіх підневільних робітників Пенджабу, а також законодавчо заборонити дитячу працю і ввести мінімальний розмір оплати праці.
Пакистан займає третє місце в світі в рейтингу світового рабства Global Slavery Index 2013, складеному австралійською правозахисною організацією Walk Free Foundation. За даними організації, в тій чи іншій формі рабства в Пакистані перебувають більше двох мільйонів чоловік.
Як повідомляє Time, до 1,8 мільйона пакистанських невільників зайняті на виробництві цегли, причому рабський статус може переходити з покоління в покоління: у разі смерті робітника члени його сім’ї, в тому числі діти, змушені відпрацьовувати за нього. Видання відзначає і умови праці на виробництві цегли – робота відбувається поблизу вибухонебезпечних печей, а самі робітники трудяться без взуття і нерідко зазнають побиття і знущань.
Форрест висловив сподівання, що «через п’ять років рабство буде неприйнятним для кожного пакистанця, і особливо як допустиме рішення для виробництва цегли». Австралійський експерт пакистанського походження Шакіра Хуссейн, в свою чергу, не поділяє оптимізму Форреста. За її словами, в Пакистані на початку 1990-х років були прийняті законодавчі заходи з викорінення рабства, проте результатів вони не принесли.
Ендрю Форрест займає друге місце в списку найбагатших людей Австралії, його статок оцінюється в 5,7 мільярда доларів. Форрест керує компанією Fortescue, яка спеціалізується на видобутку залізної руди та її продажу в Китай. Форрест відомий як благодійник і захисник прав австралійських аборигенів. Зокрема, він став автором кампанії зі створення робочих місць для корінних жителів Австралії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас