Продажі Microsoft б'ють рекорди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі Microsoft б'ють рекорди

Фондовий ринок
1204
Продажі Microsoft б’ють рекорди. Прибуток і виручка компанії за II квартал 2014 фінансового року перевищили очікування аналітиків. Найбільшу вигоду принесли продажі хмарного програмного забезпечення та ігрових консолей Xbox.
Чистий прибуток компанії становив $6,56 млрд, що на 3% більше, ніж роком раніше. Прибуток на акцію зріс на 2,5% до $0,78. Виручка становила $24,5 млрд, додавши 14%.
Бізнес-підрозділ Microsoft приніс компанії $12,67 млрд, що на 10% більше показника за аналогічний період минулого року. Удвічі збільшилися продажі планшетників Surface. А якщо говорити про “залізний” результат Microsoft в цілому, то доходи від продажу Xbox One, Surface та інших пристроїв принесли $4,73 млрд, що відображає зростання на 68%.
Як вже говорилося вище, особливим успіхом може похвалитися бізнес, що займається хмарними технологіями. Доходи компанії від хмарних сервісів виросли більш ніж удвічі.
“Відстрочена виручка”, тобто дохід від угод, укладених на багато років, що передбачають стабільні виплати у заздалегідь визначеному обсязі, становить $19,5 млрд. Це на $1 млрд гірше прогнозу аналітиків, опитаних Bloomberg, але все одно створює гарний запас на майбутнє. Відзначимо, що угоди з відстроченою виручкою часто полягають саме в області надання хмарних сервісів.
Підскочили більш ніж у два рази і продажі хмарних програм, серед яких Azure і Office 365. Нагадаємо, що ці рішення використовують в основному корпоративні клієнти.
Акції Microsoft за підсумками торгової сесії виросли на 1%, а вже після публікації звіту на продовженій сесії додали ще 5,5%. Торік капіталізація IT-гіганта збільшилася на 40%, обігнавши індекс широкого ринку S&P 500, що збільшився на 30%. “Вони знову і знову кидають виклик скептикам. Компанія обганяє всіх інших гравців з великою капіталізацією, що спираються на виробництво реальних товарів. Microsoft все робить правильно, залишилося тільки знайти відповідного лідера”, – говорить Брент Тілл, аналітик підрозділу UBS в Сан-Франциско.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас