Microsoft показала унікальний ліфт зі штучним інтелектом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft показала унікальний ліфт зі штучним інтелектом

Технології&Авто
2994
Microsoft Research, дослідницький підрозділ корпорації Microsoft, розробило ліфт з системою штучного інтелекту. Він вміє передбачати, на який поверх відвезти людини, заявив в інтерв’ю телеканалу Bloomberg TV глава Microsoft Research Пітер Лі (Peter Lee).
Зі слів Лі, «пророкування» ліфт робить, спираючись на знання про поведінку користувача. Ці знання він накопичує за допомогою набору датчиків. Прототип, запущений Microsoft Research, збирав знання про користувачів три місяці, після чого перейшов з режиму навчання в режим активної роботи.
Які саме датчики має ліфт, Лі не уточнив, проте з відеосюжету Bloomberg TV можна зробити висновок, що до системи сенсорів, серед іншого, входять відеокамери. Вони розташовані як безпосередньо в кабіні, так і перед дверима ліфта на поверхах будівлі.
Ліфт, судячи з усього, також забезпечений мікрофонами з аналізатором мови. Якщо користувач згадав вголос, що хоче провести ланч з колегою на другому поверсі, то наступного дня, коли він залишить офіс під час ланчу, ліфт доставить його на потрібний поверх, розповів Лі.
Планами щодо впровадження розробки Microsoft Research поки що не поділилвся. Лі, однак, підкреслив, що штучний інтелект є одним з ключових напрямків роботи підрозділу. Серед інших проектів у цій сфері він згадав «віртуального особистого помічника».
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас