Україна переходить в новий клімат - синоптики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна переходить в новий клімат - синоптики

Технології&Авто
13455
Нинішня українська зима рекордно перевищує кліматичну норму. До 1990 року в країні було зафіксовано тільки три випадки аномально теплого січня, тоді як після 1990 року – 10 таких випадків. Синоптики вважають, що Україна плавно переходить в новий клімат.
Водночас, як зазначила начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко, синоптики не прогнозують глобального потепління в країні.
“Частота аномалій збільшилася втричі. Тому говорити, що після прекрасної осені настає прекрасна зима, не варто. Швидше за все, ми плавно переходимо в новий клімат, як і припускають світові експерти. Це підтверджується прямими вимірами температури повітря. Перехідний клімат, в якому ми зараз існуємо, сповнений різких змін погоди, великих аномалій. І на тлі таких теплих тенденцій ми не можемо виключати аномально холодну зиму в силу географічного положення України”, – пояснює метеоролог, яку цитує Opogode.uа.
Разом з тим Адаменко додає, що в середньому температура повітря в Україні збільшилася на 2,5 градуса в січні, що може позначитися позитивно на сільському господарстві, зокрема, такий температурний режим сприятливий для озимої пшениці.
Нагадаємо, що незвичайно тепла осінь в Україні побила півторастолітній температурний рекорд.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас