Одну з 7 найскладніших математичних задач розв’язав учений з Казахстану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одну з 7 найскладніших математичних задач розв’язав учений з Казахстану

Технології&Авто
11514
Важливість публікації полягає в тому, що ця проблема включена в 7 найскладніших математичних задач, які називають “проблемами тисячоліття”, – йдеться в повідомленні. За даними прес-служби, повна стаття вченого з доведенням опублікована в “Математичному журналі” і тепер міжнародне наукове співтовариство має винести свій вердикт, для чого знадобиться кілька місяців.
Математичний Інститут Клея, який є приватною некомерційною організацією, на початку 2000 року оголосив приз в один мільйон доларів за розв’язання кожної з цих проблем. В даний час тільки одна з семи проблем тисячоліття – гіпотеза Пуанкаре розв’язана. Філдсовськая премія за це була присуджена російському вченому Григорію Перельману.
Мухтарбай Отелбаєв – володар звання “Діяч науки року” у конкурсі “Людина року в Казахстані” в номінації Наука в 2002 році. З 2002 по 2005 рік він був володарем державної наукової стипендії для вчених і фахівців, які зробили значний внесок у розвиток науки і техніки. До сфери наукових інтересів Отелбаєва входять спектральна теорія операторів, теорія звуження і розширення операторів, теорія вкладень функціональних просторів, теорія наближень, обчислювальна математика, зворотні завдання.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас