Міністр енергетики України: Києву поки що вигідніше купувати російський газ, ніж європейський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр енергетики України: Києву поки що вигідніше купувати російський газ, ніж європейський

Казна та Політика
347
Україна поки що не буде імпортувати газ за реверсною схемою з країн Європи, оскільки чинна з 2014 року ціна на російський газ вигідніша для Києва. Про це заявив журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості країни Едуард Ставицький.
“Поки що ми виходимо із закупівлі газу, виходячи з міркувань, де ціна краща”, – сказав він. Українська сторона буде купувати російський газ, оскільки “він дешевше на сьогоднішній день”.
Україна почала імпортувати газ з Європи в реверсному режимі з 2012 року через Польщу з причини того, що Київ не влаштовувала висока ціна на газ за контрактом між “Нафтогазом України” і “Газпромом” від 2009 року. У подальшому поставки також здійснювалися і через Угорщину, протягом 2013 р. українське міністерство також робило спроби налагодити імпорт через Словаччину і Румунію.
Наприкінці минулого року на засіданні українсько-російської Міждержавної комісії було підписано доповнення до базового контракту, за яким з 1 січня 2014 року “Нафтогаз України” буде імпортувати газ за 268,5 доларів за тис. кубометрів, або на третину дешевше, ніж раніше.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас