Гривня і далі буде витісняти іноземну валюту з ринку - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня і далі буде витісняти іноземну валюту з ринку - експерт

Валюта
2931
Торік довіра до гривні в українців істотно збілльшилась, її курс був стабільним, таким він залишиться і в 2014 році.
Про це в ефірі телеканалу БТБ повідомив відомий політичний експерт Євген Магда.
З його слів, існують як економічні, так і політичні передумови, здатні забезпечити стабільність курсу в 2014 році. Експерт вважає, що гривня і далі буде витісняти іноземну валюту з ринку.
«Вважаю, це очевидно. У першу чергу, це основний фінансовий інструмент на сьогоднішній момент – наша грошова одиниця, і переважна більшість (90% українців) отримують заробітну плату, соціальні виплати, стипендії і пенсії у гривні. Плюс до цього треба додати той фактор, що відсотки за депозитами у гривні набагато більші, ніж по депозитах в доларах, тому ми бачимо і зростання довіри до гривні як такої, і відповідно зростання обсягу гривневих депозитів», – підкреслив Євген Магда.
Експерт переконаний, що в 2014 році фактор тиску на гривню буде знижений. Зокрема, завдяки кредиту від Російської Федерації.
«Все ж сума, я так розумію, буде видана в американських доларах або в СБР – спеціальних боргових розписках, тобто аналогах, які використовує Міжнародний валютний фонд. І це дозволить відповідно зменшити тиск на гривню», – зазначив Євген Магда.
За матеріалами:
Погляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас