Фізики: щити із "Зоряних воєн" повинні бути непрозорими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фізики: щити із "Зоряних воєн" повинні бути непрозорими

Світ
6270
Фізики з’ясували, що можна створити плазмові щити, які захищали техніку в “Зоряних війнах” Джорджа Лукаса, однак ці щити будуть непрозорими для погляду людини і для їх встановлення необхідно впровадити ультрафіолетові камери на борту таких кораблів. Про це заявляють британські студенти-фізики в статті, опублікованій в журналі Physics Special Topics.
Нагадаємо, що в “нових” трьох епізодах “Зоряних воєн” космічні кораблі найчастіше виявляються захищеними не тільки товстою бронею, але і плазмовими щитами, здатними відображати імпульси лазерів та інших футуристичних видів зброї.
Джозеф Макгуайр з Лейчестерського університету намагався з’ясувати, чи можна створити подібний щит в сучасних умовах і наскільки він буде схожий на щит з фільму.
Вчені, орієнтуючись на колір і яскравість лазерних імпульсів в “Зоряних війнах” вирахували температуру плазми і потужність магнітного поля, яке утримує щит навколо корабля. Фізики з’ясували, що мінімальна температура плазми в щиті склала всього тисячу градусів Кельвіна, а сила магнітного поля – близько п’яти тесла.
Отримані дані підтвердили, що сучасна наука може створити подібний плазмовий щит. І теоретично він буде безпечний для людини, але з іншого боку, така система захисту володіє значним недоліком – вона буде непрозора в оптичній частині спектру і для управління кораблем потрібнен набір з ультрафіолетових камер або інших пристроїв, що працюють в інших діапазонах випромінювання.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас