Євромайдан не зникне до виборів - політолог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євромайдан не зникне до виборів - політолог

Особисті фінанси
2007
Чисельність Майдану в Україні може час від часу скорочуватися під тиском влади або провокаторів, однак, потім знову зростатиме. Про це заявив директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, прогнозуючи перспективи Майдану наступного року.
«Майдан не зникне. Як ми побачили, він може дуже швидко скорочуватися під тиском влади, провокаторів. Тобто Майдан час від часу згасатиме, а потім як птах Фенікс – знову запалюватиметься з новою силою. Люди вже мають досвід організації і утримування Майдану. А нова сила Майдану проявиться весною», – вважає політолог.
Директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко переконаний, що питання не в тому, скільки ще простоїть Майдан.
«Питання не в тому, чи він буде більш чи менш масовий, а в тому, щоби він зберігав свою символічну присутність. Майдан – це осередок і концентрація настроїв, які спрямовані на зміну цієї влади демократичним шляхом… Може бути трансформація фізичної форми Майдану, але як продовження дії і поширення її в регіони – це в будь-якому випадку буде його продовженням», – вважає Якименко.
Водночас політолог Вадим Карасьов вважає, що Майдан може стати серйозною платформою для єдиного опозиційного кандидата на президентських виборах.
«Проблема тільки в тому, щоби майдан персоніфікувався, заявив про лідера, якого Майдан (і не тільки київський, а всеукраїнський) буде підтримувати на виборах 2015 року. Це надасть нової динаміки Майдану. Тоді Майдан стане суспільно-політичною платформою єдиного кандидата від опозиції на виборах 2015 року», – зазначив експерт.
«Не думаю, що Майдан так просто розійдеться. Він буде стояти, але еліти очевидно почнуть шукати варіанти виходу із цього кризового протистояння. Більш активно, думаю, заявить опозиційна частина правлячого класу, який є, але поки латентний, не проявляє себе. І вочевидь президентська кампанія 2014 року сприятиме тому, що частина політичного класу змушена робити вибір на користь того, чи іншого класу», – додав Карасьов.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас