Набули чинності нові правила перебування українців у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набули чинності нові правила перебування українців у Росії

Світ
12900
З 1 січня 2014 р. набрав чинності Федеральний закон Російської Федерації “Про внесення змін до ст. 27 Федерального закону “Про порядок виїзду з Російської Федерації та в’їзду до Російської Федерації” та ст. 5 Федерального закону “Про правовий стан іноземних громадян у Російській Федерації” від 28.12.2013 р. № 389-ФЗ. Про це повідомили в прес-службі уряду.
Згаданим Федеральним законом передбачається, що термін тимчасового перебування в Росії іноземних громадян, які прибули до Російської Федерації в порядку, що не вимагає отримання візи (в т.ч. громадяни України), не може перевищувати 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 днів, за винятком випадків, передбачених Федеральним законом, а також у разі, якщо такий строк продовжений відповідно до Федерального закону. Якщо іноземець під час свого попереднього перебування в Росії перевищив термін перебування в 90 днів сумарно протягом кожного періоду в 180 днів, йому заборонено в’їзд до Російської Федерації строком на 3 роки з дня виїзду з Росії.
Режим поїздок громадян України та Росії визначений Угодою між Урядом України та Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації від 16.01.1997 р. і Протоколом про внесення змін до Угоди від 30.10.2004 р.
Відповідно до статті 1 зазначеної угоди (зі змінами 2004 р.), громадяни України та Росії можуть в’їжджати, виїжджати і пересуватися по території держав без віз з дотриманням правил перебування, що діють в цій державі, за документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство (Додатки 1 і 2 до Угоди).
При цьому громадяни України та Росії звільняються від реєстрації в компетентних органах за місцем їх перебування на території іншої держави, якщо термін такого перебування не перевищує 90 днів з моменту в’їзду на територію цієї іншої держави, за наявності у них міграційної картки з позначкою органів прикордонного контролю, проставленою під час в’їзду на територію держави перебування. Отже, громадяни України можуть перебувати на території Росії без постановки на міграційний облік протягом 90 діб.
У зв’язку з цим МЗС України звертає увагу громадян України, які планують свої закордонні поїздки і знаходитимуться в РФ, на необхідність дотримання законів країни перебування і наслідки порушення режиму перебування в Російській Федерації.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас