Сирійські хакери атакували акаунти Skype в соцмережах (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сирійські хакери атакували акаунти Skype в соцмережах (ФОТО)

Світ
909
Хакери «Сирійської електронної армії» (SEA) зламали акаунти компанії Skype в соціальних мережах. Про це в ніч на 2 січня повідомляє сайт TechCrunch.
Хакерам вдалося зламати сторінки Skype в фейсбуці і твіттері, а також офіційний блог компанії. У повідомленнях, які хакери розмістили на зламаних сторінках, містився заклик не використовувати належні Microsoft поштові сервіси Hotmail і Outlook. «Вони переглядають ваші акаунти і продають інформацію урядам», – йшлося в повідомленнях.
Сирійські хакери атакували акаунти Skype в соцмережах (ФОТО)
Через деякий час повідомлення хакерів були видалені зі зламаних акаунтів. У твіттері компанії з’явився запис з вибаченнями за заподіяні незручності. У компанії також запевнили, що дані користувачів внаслідок атаки не постраждали.
Як зазначає TechCrunch, атака сирійських хакерів пов’язана з інформацією про співробітництво Microsoft з американським Агентством національної безпеки (АНБ). Влітку 2013 року ЗМІ з посиланням на дані, отримані від колишнього співробітника АНБ і ЦРУ Едварда Сноудена, повідомили про те, що Microsoft допомогла АНБ обійти свою власну систему шифрування даних в Outlook. Також повідомлялося, що придбана Microsoft у жовтні 2011 року компанія Skype ще в лютому почала співпрацю з АНБ, дозволивши спецслужбі записувати розмови, що ведуться за допомогою програми.
«Сирійська електронна армія» вперше заявила про своє існування в 2011 році, в рік початку громадянської війни в Сирії. Тоді хакери зламали сайт Гарвардського університету і розмістили на ньому інформацію на підтримку президента Сирії Башара Асада. З тих пір SEA провела безліч атак, в тому числі на твітери Барака Обами, газети The Financial Times, телеканалу «Аль-Джазіра», агентств Associated Press і Agence France-Press, а також на сайти The New York Times, CNN і The Washington Post.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас