Азаров запропонував продавати машини п'яних водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров запропонував продавати машини п'яних водіїв

Казна та Політика
1870
Прем’єр-міністр України вважає, що депутатам Верховної Ради слід перейняти білоруський досвід, коли упійманих на п’янці водіїв позбавляють їхнього майна.
Про це Микола Азаров повідомив на своїй сторінці в Facebook. З його слів, незважаючи на збільшення штрафів, проблема все одно залишається дуже гострою.
Хороший досвід Білорусі, слід порадити депутатам прийняти таке рішення. Для мене є неприпустимим керування автомобілем в нетверезому стані, насамперед тому, що це небезпечно для життя людей. Тому покарання має бути дуже суворим.
Прем’єр нагадав, що не так давно в Білорусі запрацював закон, що передбачає конфіскацію автомобіля з подальшим його продажем на аукціоні. При цьому колишній власник не має права першочергового викупу і бере участь в торгах нарівні з іншими. Також за їзду напідпитку порушнику загрожує до 1,5 років виправних робіт.
Нагадаємо, 10 грудня президент України поставив підпис під законом, що збільшує розміри штрафів за їзду в нетверезому вигляді. За інформацією порталу Верховної Ради України, Закон України № 693-VII вступив в силу 14 грудня 2013 року. Тепер за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння або під дією препаратів, водіям загрожує штраф у розмірі від 3 499 до 5 950 грн.
Також нещодавно депутат Геннадій Москаль запропонував законодавчо закріпити кілька рівнів сп’яніння для водіїв, а п’яних вбивць саджати на 15 років.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас