Найбільша індійська біржа з продажу Bitcoin закрилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша індійська біржа з продажу Bitcoin закрилася

Валюта
1606
Індійська онлайн-біржа з продажу біткоїнів Buysellbitco.in – найбільша подібна площадка в країні – вирішила зупинити роботу. Про це повідомляється на заголовній сторінці сайту.
У повідомленні наголошується, що причиною такого рішення стала публікація місцевим Центробанком попередження про ризики торгівлі біткоїном. Біржа планує відновити роботу, коли стане ясно, як регулюватиметься купівля-продаж віртуальних валют.
Після того, як Buysellbitco.in закрилася, про припинення роботи на невизначений термін почали оголошувати інші майданчики, які торгують біткоїном. Зокрема, призупинили операції INBRTC і ще кілька подібних сайтів, пише індійська The Economic Times. Назви і кількість майданчиків, що закрилися, не уточнюються.
ЦБ Індії висловив свою позицію щодо віртуальних валют 24 грудня. Регулятор опублікував прес-реліз, в якому попередив користувачів про ризики використання електронних грошей. Центробанк зазначив, що віртуальні валюти не регулюються жодним ЦБ в світі, і в зв’язку з цим ніхто не зможе гарантувати захист прав споживачів, що використовують біткоїни та інші криптовалюти.
Раніше схожі прес-релізи випустили Народний банк КНР і ЦБ Франції. Поки що всі регулятори обмежилися лише превентивними заходами і не стали забороняти громадянам торгувати криптовалютами. Правда, Народний банк КНР заборонив угоди з біткоїнами всім фінорганізаціям країни. Рішення регулятора обвалило курс криптовалюти на 30-50 відсотків на різних майданчиках.
Рішення індійського ЦБ, судячи з курсу біткоіна, не зробило негативного впливу на настрої інвесторів. Зокрема, з 24 по 27 грудня курс криптовалюти виріс. Котирування за три дні збільшилися на 18 відсотків до 800 доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас