Які критерії важливі для українців під час купівлі житла? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які критерії важливі для українців під час купівлі житла?

Нерухомість
1606
Сайт DOM.RIA.com провів опитування серед своїх користувачів з метою з’ясувати, яким параметрам в першу чергу надають значення українці при виборі житла. У підсумку, основним критерієм для більшості українців прогнозовано виявилася вартість житла. Так, на перше місце цей критерій поставили 54% респондентів. При цьому, більшість (46%) зазначили, що розглядають під час пошуку житло вартістю до 40 тис. дол. Ще майже чверть орієнтуються на вартість 41-65 тис. дол. Житло понад 100 тис. доларів шукають собі 6% опитаних.
Наступним за важливістю після вартості параметром для українців виявилося місце розташування нерухомості, що купується. Так, найбільш важливим цей пункт назвав кожен п’ятий опитаний.
Після того, як потенційні покупці визначаються з ціною і місцем розташування будинку або квартири, вони починають пильно розглядати його поточний стан. Під час опитування 12% респондентів надали цьому параметру найвищий пріоритет. Тільки після цього більшість українців починає цікавити кількість кімнат, матеріали будинки, а також поверх і поверховість будівлі.
При цьому, під час опитування DOM.RIA.com, було з’ясовано, що найбажанішим серед українців цього року виявилося 3-кімнатне житло. Для купівлі його розглядають 42% респондентів. 34% відповіли, що хотіли б мати як мінімум 2 кімнати. А ось однокімнатне житло цілеспрямовано шукали собі тільки 7% респондентів.
Слід зазначити, що 28% респондентів під час пошуку житла розглядають тільки вторинну нерухомість, а 20% – тільки новобудови. Разом з тим, більше половини не надають значення цьому критерію.
Що стосується типу нерухомості, то 45% опитаних хотіли б придбати собі квартиру в межах міста, 33% – будинок в межах міста, 20% – будинок у передмісті, 2% – квартиру в передмісті.
До речі, за даними опитування, найменш пріоритетним параметром під час купівлі житла для більшості українців є інфраструктура біля будинку.
Опитування проводилося серед користувачів сайту DOM.RIA.com, які відзначили, що шукають на даний момент житло для проживання. В опитуванні взяли участь 620 респондентів з усієї України.
За матеріалами:
Dim.Ria
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас