Коли стануть популярними електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли стануть популярними електромобілі

Технології&Авто
6712
Міністерство енергетики США опублікувало щорічний звіт про перспективи енергетичних ринків Annual Energy Outlook (EIA). У документі зокрема було піднято питання про тип автомобілів, який буде домінувати в майбутньому.
За даними експертів, у 2040 році 78% автомобілів на дорогах США будуть оснащені двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ), що працюють на горючому паливі природного походження.
При цьому 42% всіх автомобілів з ДВС будуть оснащені системами “старт-стоп” і рекуперативними гальмами, які дозволяють зберігати отриману від уповільнення машини енергію.
Гібриди і “чисті” електромобілі, що заряджаються від електромережі, становитимуть лише по 1% автопарку відповідно. Традиційні гібриди, які користуються і ДВС, і електромотором, становитимуть близько 5% автомобілів на дорогах.
Разом з тим середня витрата палива автомобілів в США має становити у 2040 році 6,3 л на 100 км шляху проти нинішніх 11 л.
Проте, цей результат все ж відстає від завдання, поставленого адміністрацією президента США Барака Обами на 2025 рік. На думку глави держави, до цього терміну всі нові автомобілі на ринку США повинні споживати не більше 4,3 л на 100 км шляху.
За даними міністерства енергетики, з урахуванням постійного зростання видобутку нафти 2040 року літр бензину коштуватиме в США близько $1,03. Такий же обсяг дизельного палива коштуватиме в 2040 року вже $1,3. Варто зазначити, що легкові автомобілі з дизельними двигунами рідко зустрічаються в США: за прогнозом EIA, їх частка до 2040 року зросте лише до 4% з нинішніх 2%.
Разом з тим у міністерстві припускають, що кількість автомобільних поїздок до 2040 року збільшиться на 30%.
Раніше неодноразові маркетингові дослідження встановили, що великому попиту на електромобілі заважає висока вартість таких машин. Крім того, американське агентство JD Power встановило, що майже половина нинішніх покупців електромобілів набувають таку машину з іміджевих міркувань, а не керуючись турботою про екологію або прагненням економити.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас