Shell планує продаж активів на $30 млрд в 2014 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell планує продаж активів на $30 млрд в 2014 р

Фондовий ринок
333
За оцінками аналітиків JP Morgan, Royal Dutch Shell планує масштабну продаж активів в 2014 р. Офіційне оголошення про продаж очікується в січні 2014 р.
За даними британського видання Telegraph, яке посилається на клієнтську записку Фреда Лукаса, аналітика JP Morgan Cazenove, продаж активів відбудеться в рамках довгострокового скорочення інвестпрограми концерну.
Shell планує продати свої активи в Woodside Petroulem загальним обсягом $7 млрд. Це друга за величиною нафтогазова компанія Австралії. Крім того, концерн збирається позбутися активів в $2 млрд в Нігерії, а також від низки інших активів на суму в $20 млрд.
Загальний обсяг продажу активів зі сторони, за оцінками JP Morgan Сazenove, становитиме $30 млрд. У разі якщо дані оцінки підтвердяться, це стане найбільшим продажем активів в історії Shell. Прогнози аналітиків JP Morgan Cazenove засновані на оцінці коштів, які необхідні для реалізації інвестпрограми Shell в найближчі роки.
Акції Royal Dutch Shell продемонстрували досить слабку динаміку в 2013 р., не зумівши показати скільки-небудь помітного зростання. При цьому капітальні витрати компанії помітно збільшилися. Оприлюднена в кінці жовтня звітність за III квартал 2013 розчарувала ринок: прибуток впав на 32% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. На цьому тлі котирування Royal Dutch Shell впали до своїх мінімальних рівнів за останні два роки.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас