ЦБ Росії відкликав ліцензії у двох банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Росії відкликав ліцензії у двох банків

Фондовий ринок
482
Банк Росії відкликав ліцензії у смоленського банку «Аскольд» (група Смоленського банку) і московської фінорганізації «Рубльовський». Про це повідомляється в матеріалах регулятора.
ЦБ уточнив, що причиною відкликання ліцензії у «Рубльовського» стало невиконання банком законів і нормативів ЦБ. Також фінорганізація виявилася не в змозі задовольнити вимоги кредиторів.
Крім того, банк проводив високоризиковану політику і не створював адекватні прийнятим ризикам резерви . «Рубльовський» був залучений до проведення сумнівних операцій, зазначив ЦБ. Банк не був учасником системи страхування внесків. Станом на початок грудня «Рубльовський» посідав 669-е місце за величиною активів у Росії.
Відкликання ліцензії у «Аскольда», який був «дочкою» Смоленського банку, пояснюється закриттям останнього. Смоленський банк позбувся ліцензії 13 грудня. Через чотири дні «Аскольд» повідомив про призупинення діяльності через втрату капіталу. Труднощі у групи виникли у зв’язку з позбавленням ліцензії великого московського Майстер-банку, який надавав послуги процесингу 260 фінансовим організаціям; серед них опинився і Смоленський банк. ЦБ оцінює обсяг страхової відповідальності Агентства зі страхування внесків перед вкладниками «Аскольда» в 1,5 мільярда рублів.
Також 24 грудня ЦБ відзвітував про намір надати фінансову допомогу нижегородському банку «Еліпс», який в середині грудня почав зазнавати труднощів з ліквідністю. Одна з найбільших в Нижньому Новгороді фінорганізацій продовжить роботу в звичайному режимі. Функції тимчасової адміністрації з управління «Еліпсом» покладено на АСВ. ЦБ надав АСВ 5,36 мільярда рублів в кредит на санацію нижегородського банку. Згодом «Еліпс» буде приєднано до банку «Російський капітал», який підконтрольний АСВ.
У другій половині цього року активність ЦБ в частині відкликання банківських ліцензій різко зросла. Якщо в січні-червні дозволів на роботу позбулися тільки три банки, то після вступу на посаду нового голови ЦБ Ельвіри Набіулліної наприкінці червня без ліцензій залишилися вже 29 банків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас