РФ: купівля дворічних євробондів України, швидше за все, відбудеться сьогодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ: купівля дворічних євробондів України, швидше за все, відбудеться сьогодні

Кредит&Депозит
698
Угода з купівлі Росією дворічних євробондів України на 3 млрд доларів з купонною ставкою 5% річних, швидше за все, закриється сьогодні, заявив заступник міністра фінансів Сергій Сторчак.
“Закриття угоди означає закриття книги прийому заявок”, – додав він.
Як раніше повідомлялося, голова Мінфіну Антон Сілуанов 17 грудня розповів, що цього року “передбачається надати Україні ресурсів на 3 млрд доларів”. “Це відбуватиметься шляхом розміщення коштів ФНБ в єврооблігації українського уряду, розміщені за англійським правом на ірландській біржі”.
Міністр уточнив, що в 2014 році Росія продовжить викуповувати українські єврооблігації. “Така форма нас загалом влаштовує і відповідає чинному законодавству”, – сказав Сілуанов. Він підкреслив, що Росія купує готову емісію. “Ця емісія дійсно планувалася в бюджеті. Українські колеги мали вийти на ринок”, – уточнив він.
Сілуанов висловив упевненість в тому, що незважаючи на невисокі кредитні рейтинги України, купівля Росією емісії українських цінних паперів принесе вигоду і Москві, і Києву. “Ми вкладаємо у поліпшення товарообігу, у поліпшення економіки України, – продовжив голова Мінфіну. – Так, рейтинги українських паперів невисокі, але якщо подивитися вперед, подивитися який буде результат для товарообігу, для наших ринків, то тут ми, дещо змінивши інвестиційну політику засобів ФНБ, з одного боку, отримаємо кращий результат в економічному плані для торгівлі, для наших підприємств”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас