Американські компанії активно викуповують свої акції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські компанії активно викуповують свої акції

Фондовий ринок
599
Американські компанії витрачають великі кошти на викуп своїх акцій, і показник зараз став максимальним з моменту фінансової кризи. Компанії просто не готові інвестувати у свій бізнес, але вільні кошти їм доводиться витрачати.
Компанії, що входять до індексу S&P500, викупили акції на $123,9 млрд в III кварталі поточного року, внаслідок чого загальне значення за останні 12 місяців становить $448,1 млрд. Це найвищий показник з 2008 р.
Kraft Foods, 3М і Boeing оголосили про масштабні плани з викупу, і це передбачає, що показник залишиться високим, незважаючи на те, що вартість акцій знаходиться поблизу історичних максимумів.
Компаніям доводиться використовувати доступні грошові кошти, які торік досягли рекордного рівня, але вони не готові до значних інвестицій у створення нових потужностей або до додаткового створення робочих місць.
Аналітики зазначають, що причиною для цього є відсутність ясності в економіці і відсутність віри в уряд.
Також вони сказали, що повернення коштів інвесторів за допомогою викупу показало велику прибутковість, ніж це було в 2012 р. Прибутковість за акціями компаній, які викуповують свої акції, виявилася вища за зростання індексу S&P500, а також випередила прибутковість паперів з великими дивідендами.
У деяких випадках викуп акцій був наслідком тиску з боку інвесторів, які вимагали повернути акціонерам компаній великі обсяги вільних грошових коштів, які не інвестуються.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас