Goldman Sachs прогнозує ослаблення долара до євро в 2014 році до дворічного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs прогнозує ослаблення долара до євро в 2014 році до дворічного мінімуму

Валюта
642
Goldman Sachs прогнозує ослаблення долара до євро в 2014 році. Вперше з жовтня 2011 року курс американської валюти впаде до $1,40 за 1 євро (на 13 грудня курс становить $1,376 за 1 євро). З таким прогнозом виступив головний валютний експерт Goldman Sachs Group Inc. Томас Столпер, повідомляє Bloombеrg.
До цього аналітики BNP Paribas SA, Barclays Plc, Morgan Stanley та інших компаній заявляли, що поліпшення економічної ситуації в США дозволить Федеральній резервній системі (ФРС) приступити до згортання програм стимулювання економіки, що призведе до зміцнення долара.
“Згортання стимулів вже закладено в котирування, і складно уявити, які ще фактори можуть сприяти зміцненню долара”, – заперечує Столпер. Він підкреслює, що завжди є ризик, що прискорення економічного зростання в США призведе до підвищення ставок, оскільки інвестори будуть чекати від ФРС більш агресивних заходів у відповідь.
“Проте наш базовий сценарій полягає в тому, що відсоткові ставки будуть надавати долару лише незначну підтримку”, – зазначає експерт Goldman Sachs.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас