General Motors завершив продаж за винятком Peugeot Citroen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors завершив продаж за винятком Peugeot Citroen

Фондовий ринок
549
Американський автоконцерн General Motors вирішив продати належний йому пакет акцій у французькому автовиробнику PSA Peugeot Citroen. Про це йдеться в офіційному прес-релізі GM.
Всього GM реалізує сім відсотків акцій (близько 24,8 мільйона цінних паперів) Peugeot Citroen. Сума угоди не повідомляється. Акції будуть продані шляхом приватного розміщення серед інституційних інвесторів. За інформацією Bloomberg, яке посилається на неназвані джерела, інвесторам запропонують купити папери PSA по 10-10,25 євро за акцію.
У GM пояснили, що купували частку в Peugeot Citroen з метою допомогти європейському виробнику залучити капітал під час створення альянсу PSA і GM, але тепер ця підтримка компанії не потрібна. Обидві компанії як й надалі продовжать співпрацю у сфері випуску автомобілів.
Американський концерн купив частку в Peugeot Citroen в 2012 році. У Associated Press нагадують, що тоді GM заплатила за акції 402 мільйони доларів. З урахуванням котирувань Peugeot Citroen на закритті торгів 12 грудня цей пакет оцінювався приблизно в 363 мільйони доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас