Підтримати гривню на плаву допоможе Китай - придбанням українських облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підтримати гривню на плаву допоможе Китай - придбанням українських облігацій

Фондовий ринок
1283
Експерти знайшли нову можливість підтримати гривню – за рахунок бездонних резервів Китаю.
Придбання центробанком Китаю українських облігацій забезпечить нам приплив додаткової валюти, що допоможе підтримати гривню.
Про це заявив член ділової ради Україна-Китай Вадим Браїловський, який відвідав КНР у складі бізнес-делегації, що супроводжувала Віктора Януковича. «Цей візит сприятиме залученню китайських інвестицій і кредитів для модернізації української економіки», – сказав Браїловський.
На думку експерта, позитивно на курс гривні вплине придбання Народним банком КНР українських облігацій зовнішньої позики. Золотовалютні резерви центробанку Китаю на сьогодні становлять більш ніж 3 трлн. 660 млрд. доларів США.
Сторони поки що не оголошують суму планованої покупки, але мова йде про приплив валюти в країну в розмірі декількох мільярдів доларів, допускає Браїловський.
«У найближчі 5 років Китай має намір імпортувати продукції на $10 трильйонів. І частина цієї квоти може дістатися Україні. Це відкриває великі перспективи перед вітчизняним сільським господарством», – додав він.
Нагадаємо, 3 грудня президент Віктор Янукович відвідав Китай. За даними прес-служби президента, КНР і Україна досягли попередньої домовленості про 8 мільярдів доларів інвестицій.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас