GM закриє свій підрозділ в Австралії до 2017 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM закриє свій підрозділ в Австралії до 2017 р.

Фондовий ринок
180
Американський автомобільний гігант General Motors прийняв рішення згорнути виробництво автомобілів і двигунів в Австралії до 2017 року.
Прийняти рішення про закриття підрозділу довелося на тлі уповільнення економіки Австралії, а також через різке зміцнення валюти. Такі умови серйозно підірвали ситуацію в галузі автомобілебудування країни. Близько 2900 співробітників позбудуться робочих місць на збиральних заводах на Півдні Австралії.
“Ми шкодуємо про те, що General Motors припиняє виробництво в цій країні. Holden був культовим національним брендом для австралійців, частиною нашої спадщини”, – сказав віце-прем’єр країни Уоррен Трас.
У ЗМІ також з’явилася інформація, що слідом за General Motors таке рішення може бути прийняте японським автоконцерном Toyota Motor.
Необхідно нагадати, що в період з 2009 року по 2012 рік австралійська національна валюта зміцнилася до долара США на 50%, зробивши австралійський експорт повністю неконкурентоспроможним.
Holden, що збирає автомобілі в Австралії протягом 65 років, збереже за собою дистриб’юторські центри.
У III кварталі 2013 р. доподатковий прибуток підрозділу GM зменишився на 61% – до $299 млн багато в чому через проблеми в Австралії.
“Рішення про припинення випуску автомобілів в Австралії відображає несприятливий збіг обставин, з яким стикається автомобільний сектор країни, в тому числі збереження сильної місцевої валюти, високі витрати виробництва, малий за розміром внутрішній ринок, а також висока конкуренція”, – зазначив виконавчий директор GM Ден Акерсон.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас