Влада США остаточно позбулася акцій General Motors — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США остаточно позбулася акцій General Motors

Фондовий ринок
527
Уряд США завершив продаж акцій автовиробника General Motors, повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву міністра фінансів США Джека Лью.
Загальний збиток влади США від купівлі акцій General Motors під час світової фінансової кризи становить близько 11 мільярдів доларів. Всього на купівлю акцій GM, що подала на банкрутство, адміністрація США витратила 51 мільярд доларів.
Яка саме частка акцій залишалася у власності влади США до продажу, не повідомляється. У вересні 2013 року повідомлялося, що у власності міністерства фінансів США залишається близько 7,3 відсотка акцій General Motors від початкового пакету в 32 відсотка. У середині листопада був реалізований пакет акцій на 1,2 мільярда, однак його обсяг у відсотках не уточнюється.
Компанія General Motors подала на банкрутство в 2009 році через наслідки світової фінансової кризи, що серйозно відбилася на автомобільній індустрії США. В обмін на акції компанії уряд США надав General Motors істотну фінансову підтримку. З кінця 2012 року США проводило розпродаж свого пакета акцій автовиробника.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас