Найбільші торговельні мережі України оголосили "війну" Держспоживінспекції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші торговельні мережі України оголосили "війну" Держспоживінспекції

Фондовий ринок
4925
Найбільші гравці ринку роздрібної торгівлі побутовою технікою та електронікою отримують постанови про багатомільйонні штрафи з боку контролюючих органів. Державна інспекція з питань захисту прав споживачів (Держспоживінспекція) виписала торговый мережі “Фокстрот. Техніка для дому” штраф на безпрецедентну суму 401 млн грн. До цього магазини мережі “Ельдорадо” були оштрафовані на 103,66 млн грн. Перевірки все ще тривають, що може спричинити подальші побори.
Оператори ринку роз’яснили ситуацію, вказавши на конкретні приклади недосконалості в законодавчій базі, яка допускає невиправданий фіскальний тиск, а також про руйнівні наслідки неправомірних дій Держспоживінспекції для галузі в цілому.
“Вважаю, що сьогодні ми переживаємо кризу існуючої системи захисту прав споживачів, а вся енергія Держспоживінспекції, яка в Україні покликана захищати споживачів від продукції, яка дійсно представляє загрозу для життя і здоров’я населення, спрямована на саму цивілізовану частину торгівлі – роздрібні мережі, де у клієнта немає ризиків купити контрафактну продукцію”, – сказав генеральний директор Асоціації підприємств побутової техніки та електроніки Олег Іванов.
Під час спілкування зі ЗМІ представники торгової мережі “Фокстрот” висловили свою думку і заявили про консолідацію зусиль торгових мереж “Фокстрот”, “Ельдорадо”, “Сomfy”, і “Алло” у боротьбі за права споживачів, честь галузі та про перехід до активної стадії роботи над вдосконаленням галузевого законодавства. Мета – звернути увагу Держспоживінспекції на актуальні проблеми системи захисту прав споживачів в Україні, дійсно важливі для покупців (якість товарів на відкритих вуличних ринках, в кіосках, у приватних підприємців).
“У найближчих планах – робота наших юристів у судах, а також звернення до вищого керівництва країни – Президенту України, Прем’єр-міністра, Міністру внутрішніх справ, до Міністерства економічного розвитку і торгівлі, а також до усіх посольств країн, що представляють провідних імпортерів. Думаю, до міжнародного скандалу не дійде!” – Сказав про найближчі плани виконавчий директор мережі “Фокстрот. Техніка для дому” В’ячеслав Поврозник.
“Торгова мережа “Ельдорадо” впевнена в перспективах оскарження постанов про накладення штрафних санкцій Держспоживінспекції України, – оцінив ситуацію генеральний директор торговельної мережі “Ельдорадо” Сергій Цибульський. – Ми володіємо доказами незаконності дій чиновників і абсурдності висунутих звинувачень”.
“Цивілізований роздріб отримав удар в спину і змушує замислитися тих, хто розвиває бізнес у країні, створює робочі місця і наповнює державний бюджет”, – висловив думку Геннадій Вербиленко, виконавчий директор “Comfy”.
Нагадаємо, раніше представники мережі “Фокстрот. Техніка для дому” заявляли, що якщо сума штрафу буде збільшена до мільярда гривень, мережу доведеться закрити і без роботи залишаться тисячі співробітників.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас