Компанії США порушують мораторій на продаж акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії США порушують мораторій на продаж акцій

Фондовий ринок
341
Компанії США, вперше розмістивши свої акції на фондових біржах цього року, часто порушують мораторій на продаж акцій. При цьому кількість порушень стала максимальною з періоду буму доткомів.
Порушення обмежень під час lock up (періоду, коли продаж акцій заборонено або обмежено) говорить про прагнення акціонерів скористатися ситуацією на ринку, пов’язану з високим апетитом інвесторів на тлі стимулюючих програм ФРС США, пише Financial Times.
Традиційно мораторій на продаж акцій після IPO діє протягом декількох місяців (зазвичай 6 місяців), але самі організатори мають можливість зняти обмеження, хоча це і розмиває капітал акціонерів.
Цього року вартість акцій після первинного розміщення зростає досить швидко і активно, тому компанії намагаються розмістити додаткові акції для отримання прибутку. При цьому найбільш вигідно це в тому випадку, якщо при IPO ціни на акції були помірними.
З початку 2013 року 218 компаній США залучили $55,8 млрд, а в період обмежень 26 компаній розмістили додаткові акції на $7,4 млрд.
Небезпека полягає в тому, що така ситуація свідчить про можливу швидку зміну тренду на фондовому ринку, а компанії, знайомі з ситуацією, намагаються позбутися акцій, використовуючи останній шанс. Аналогічна ситуація складалася перед крахом доткомів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас