В Україні почалася революція - Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почалася революція - Луценко

21642
Масові акції протесту в Україні вже переросли в революцію, переконаний лідер руху “Третя українська республіка”, екс -глава МВС Юрій Луценко. “Наш план зрозумілий: це вже не мітинг, не акція. Це – революція”, – сказав він, виступаючи на народному віче на Майдані Незалежності.
Присутні почали скандувати: “Революція”. Юрій Луценко підкреслив , що сьогодні в Україні громадянське суспільство і політики закінчують те, що було не завершено під час масових акцій протесту в 1991 і 2004 роках.
“Сьогодні тут помирає УРСР. Це її похорон”, – сказав він. Юрій Луценко закликав українців зі східних регіонів консолідуватися з братами з інших областей у боротьбі проти режиму. “Ми сьогодні змінюємо не президента, а систему влади в країні … Ми міняємо України” , – підкреслив він.
Юрій Луценко закликав учасників віче зібратися в понеділок на Майдані незалежності, а також біля Кабміну та адміністрації президента.
Він додав, що після силового розгону Евромайдана міністр внутрішніх справ повинен бути відданий під суд. На наступному тижні він закликав до страйку. Закликав до початку страйку і лідер партії “Свобода” Олег Тягнибок.
“Ми починаємо загальнонаціональний страйк” , – заявив він. При цьому він додав: “Починаючи з цієї хвилини, ми тут залишаємось (на Майдані Незалежності)”.
Як повідомляє Delo.UA, активісти готуються до тривалих акцій протесту і мають намір встановлювати намети на Майдані Незалежності.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас