Янукович: Україна зробила свій геополітичний вибір, ми повинні бути рівноправним партнером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Україна зробила свій геополітичний вибір, ми повинні бути рівноправним партнером

2026
Президент України Віктор Янукович заявляє, що зробить все можливе для прискорення процесу зближення нашої країни з Євросоюзом.
“Зроблю все від мене залежне для прискорення процесу зближення України з Європейським Союзом, не допустивши при цьому серйозних втрат нашої економіки та погіршення життєвого рівня громадян”, – йдеться у зверненні глави держави з нагоди річниці референдуму 1 грудня 1991 року.
“Ми повинні керуватися виключно національними інтересами, бути відповідальними за власне майбутнє. Ми повинні відстояти свою країну на політичній карті Європи та світу як велику й дійсно незалежну державу”, – додав він.
“Україна зробила свій геополітичний вибір. Ми – європейський народ, і шлях наш визначений історично. Водночас, на моє глибоке переконання, інтегруватися до співдружності європейських націй наша держава повинна як рівноправний партнер, якого будуть поважати і з яким будуть рахуватися”, – підкреслив глава держави.
Янукович також привітав співвітчизників з 22-ю річницею Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.
“1 грудня 1991 відбувся безпрецедентний для нашої країни прояв прямого народовладдя, який засвідчив невідворотність демократичних змін у молодій європейській державі. Україна волею народу почала розвиватися як повноцінний самодостатній суб’єкт міжнародних відносин. Наші співвітчизники продемонстрували здатність бути єдиними й непохитними у своєму прагненні до незалежності й вмінні цивілізовано і легітимним чином досягати бажаної мети. Тоді ми отримали неоціненний досвід консолідованого прийняття доленосних політичних рішень”, – зазначив президент.
“Ці досягнення завжди будуть міцним базисом для розвитку України та її перетворення на потужну, процвітаючу, амбітну державу. І немає у світі сили, яка змогла б похитнути рішучість українців вільно жити на власній землі. Вітаю вас, дорогі співвітчизники, з річницею народного волевиявлення. Бажаю всім миру і злагоди, віри в себе і в Україну”, – додав Янукович.
Нагадаємо, у Вільнюсі завершився саміт країн Східного партнерства, де Україна збиралася підписати договір про Асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС. Однак, українська сторона висунула Європі ряд умов для входження в договір, і процес євроінтеграції поки припинений.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас