Азаров: через Євромайдан гривня впаде, і українці стануть біднішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: через Євромайдан гривня впаде, і українці стануть біднішими

Валюта
13550
Дестабілізація політичної ситуації в країні вплине на економічні показники, в тому числі і на валютний курс. Про це прем’єр Микола Азаров сказав в інтерв’ю ТСН.
“Якби учасників Євромайдана хвилював курс гривні , вони б продовжували навчання, роботу, а не виходили на Майдан. Будь-яка дестабілізація політичної ситуації впливає, насамперед, на наші економічні показники, в тому числі і на валютний курс”, – заявив він.
“Втрата курсової стійкості, валютної стабільності – не тільки підвищення витрат наших виробників, але і підвищення витрат бюджету: нам більше потрібно буде платити за зовнішніми зобов’язаннями” , – уточнив прем’єр.
Азаров також зазначив, що “наші люди стануть біднішими, тому що в абсолютному вираженні, якщо співвідносити їх доходи до долара, то природно зміна курсу призведе до реальної втрати купівельної спроможності”.
“А ми зараз не можемо допустити, тому що основа розвитку України і підтримки стабільності в Україні – розвиток внутрішнього ринку. Як би нам не було складно, наш товарообіг зріс на 12% за 10 місяців. Це означає, що наші люди на ці 12% стали купувати більше товарів, продуктів харчування. Ось основа для стабільності. Ми не впали”, – запевнив він.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас