Виявлено зірки з "арахісовими" орбітами (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виявлено зірки з "арахісовими" орбітами (ФОТО)

Технології&Авто
2637
Вчені з’ясували, що деякі зірки повинні рухатися не по еліптичних орбітах, а по траєкторії, яка своєю формою нагадує арахіс. Фізики побудували модель з 320 тисячами частинок в диску галактики, до яких додали ще 160 тисяч часток для імітації темної матерії. Ця модель показала, що взаємний вплив частинок одна на одну призводить до пересування значної їх частини по орбітах у вигляді арахісового горіха.
Виявлено зірки з "арахісовими" орбітами (ФОТО)
Такі орбіти дозволяють сформуватися ядра Галактики досить схожим на реальне. Крім того, з моделі випливає те, що близькі до центру зірки мають більшу вертикальну (перпендикулярну диску) швидкість, ніж розташовані на периферії. Перевірити модель вчені мають намір за допомогою даних з телескопа Гайя, запуск якого нещодавно був відкладений і перенесений на грудень 2013 року.
За словами однієї з авторів дослідження, Аліси Квилл, Гайя дозволить отримати дані про орбіти мільярдів зірок. Визначення траєкторії зірок поблизу центру Галактики дозволяє уточнити уявлення вчених про еволюцію Чумацького Шляху, а також оцінити частку в масі галактики темної матерії.
Виявлено зірки з "арахісовими" орбітами (ФОТО)
Раніше американські астрономи проаналізували властивості деяких червоних карликів, навколо яких можуть імовірно обертатися планети – двійники Землі, і прийшли до висновку, що межі так званої “зони життя” у таких зірок значно вужчі, ніж вважалося раніше.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас