Через глобальне потепління опалювальний сезон в Росії скоротився на 5 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через глобальне потепління опалювальний сезон в Росії скоротився на 5 днів

171
Опалювальний сезон в Росії за останні 5 років скоротився в середньому на 5 днів у результаті глобального потепління. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції спеціальний представник президента РФ з питань клімату Олександр Бедрицький.
“За 5 років у нас знизилася тривалість опалювального сезону. В результаті знизилося споживання палива”, – сказав він.
“Позитивні ефекти від глобального потепління для Росії присутні, але вони не однозначні”, – вважає Бедрицкий. За його словами “йде приріст врожайності, але тільки в двох-трьох регіонах”. При цьому збільшилася кількість небезпечних природних явищ, в тому числі таких, що приносять найбільший збиток Росії – повеней. Їх масштаби та інтенсивність ростуть. Як приклад Бедрицкий навів нещодавню повінь на Амурі і в Кримську торік.
Особливу загрозу, на його думку, несе танення вічної мерзлоти, яка займає 60% території країни. “Зараз вже фіксується підвищення температури ґрунту в зоні вічної мерзлоти”, – вказав Бедрицкий. В результаті мерзлота тане, і замість суцільного набуває острівного характеру. Це загрожує руйнуванням будівель, трубопроводів та інших інфраструктурних об’єктів, побудованих на мерзлоті.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас