У Росії банкіри поскаржилися в ЦБ на нову фінансову піраміду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії банкіри поскаржилися в ЦБ на нову фінансову піраміду

Світ
1032
Керівники великих російських банків звернулися до голови ЦБ Ельвіри Набіулліної з проханням звернути увагу на діяльність компанії «Древпром», яка обіцяє погасити кредит за третину від суми позики.
Набіулліна погодилася втрутитися в ситуацію і попросила направити на її ім’я офіційний лист. Банкіри зверталися з проханням перевірити діяльність «Древпрому» також до глави МВС Володимира Колокольцева. Про реакцію останнього поки нічого не відомо. Робота компанії активно обговорюється в регіональних ЗМІ та на форумах.
«Древпром» обіцяє клієнтам взяти на себе погашення кредиту та відсотків по ньому. Компанія оцінює свої послуги в 25-30 відсотків від суми позики. «Древпром», як стверджують в організації, інвестує отримані кошти в мікрофінансові організації та за рахунок доходу від діяльності останніх здійснює платежі за кредитами громадян. При цьому клієнт компанії за документами залишається боржником за своїм кредитом.
Віце-президент Пробізнесбанку Сергій Літунів розповів, що спочатку «Древпром» дійсно платив за кредитами, але потім почалися прострочення і дефолти. Фінансова група «Лайф», в яку входить Пробізнесбанк, виявила у себе близько двох тисяч позичальників, які звернулися в «Древпром». У «ВТБ 24» кілька тисяч таких клієнтів.
27 листопада керівники кількох відділень «Древпрому» в Оренбурзі повідомили, що головний офіс припинив виплати по одних кредитах і затримує перерахування коштів по інших. Як пояснював глава оренбурзького відділення «Древпрому» Базарбай Калієв, така ситуація виникла в результаті «розбазарювання грошей».
Раніше роботою «Древпрому» вже зацікавилася прокуратура. Зокрема, після прохання президента Башкирії Рустема Хамітова наглядове відомство почало перевірку діяльності компанії в регіоні. У жовтні прокуратура Стерлітамака, де зареєстрований «Древпром», винесла компанії застереження про можливе кримінальне переслідування.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас