Путін і Меркель готують новий пакт «Молотова-Ріббентропа» про розділення впливу в Східній Європі - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін і Меркель готують новий пакт «Молотова-Ріббентропа» про розділення впливу в Східній Європі - експерт

Казна та Політика
2740
Про це написав на Facebook політичний експерт Дмитро Джангіров, коментуючи інформацію про підготовку зустрічі лідерів двох країн.
На думку експерта, Путін і Меркель мають намір обговорити компромісний варіант залучення України як в Європейський простір, так і в Митний Союз, щоб були задоволені інтереси обох гравців.
«Якщо відкинути словесне лушпиння, то це, можливо, найважливіша подія року: збувається стара геополітична мрія Путіна і Меркель обговорити долю України (і свої інтереси в Україні) без участі Києва і Брюсселя. Як варіант – Асоціація України відбудеться, але зі змінами в тексті Угоди (перешкоджають зближенню з МС, але без вступу) і, що важливо, – Асоціація відбудеться за згодою Путіна. Коротше, чекаємо Пакту Лаврова-Вестервелле», – написав Джангіров, проводячи аналогію з пактом Молотова- Ріббентропа, яким лідери Радянського Союзу і Третього рейху розділили сфери впливу в Європі.
Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про намір обговорити з президентом Путіним питання інтеграції України в ЄС, зокрема можливості створення Україною ЗВТ з ЄС та перспективи відносин з Митним союзом. Раніше Україна пропонувала Брюсселю створити тристоронню комісію для обговорення майбутнього торгово-економічного співробітництва з урахуванням усіх боків – України, ЄС і МС. Європа від даної ініціативи відмовилася, пославшись на те, що «таких прецедентів не було».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас