В Росії обкладуть податком покупців невиправдано дешевих квартир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії обкладуть податком покупців невиправдано дешевих квартир

Нерухомість
681
Федеральна податкова служба запропонувала стягувати податок на доходи фізичних осіб при продажу житла за заниженими цінами.
На думку ФНС, купуючи квартиру “за невиправдано низькою ціною”, громадянин отримує дохід, з якого потрібно утримати ПДФО. Іншими словами, економія витрат визнається доходом покупця.
Порівнювати суму угоди пропонується з кадастровою вартістю нерухомості, яка максимально наближена до ринкової. Покупцеві доведеться доплатити податок з різниці між кадастром і контрактом. Знижку якого розміру вважати невиправданою, поки не обговорювалося.
Як зазначає видання, пропозиція ФНС міститься в проміжному варіанті документа “Основні напрями податкової політики на 2015-2017 роки”. Він буде обговорюватися на засіданні “Відкритого уряду” 15 грудня поточного року. Схему пропонується поширити на будь-яке майно.
За підсумками оцінки за 2011 рік кадастрова вартість квадратного метра квартири в Москві склала 165,6 тисячі рублів, в Московській області – 47,5 тисячі рублів, в Петербурзі – 31,7 тисячі рублів. Переоцінку влада проводить не частіше, ніж раз на п’ять років.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас