У 2013 році час продажу квартир у Києві зріс майже на третину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2013 році час продажу квартир у Києві зріс майже на третину

Нерухомість
719
За даними сайту DOM.ria.ua, в 2013 році середній термін продажу квартир в Києві в порівнянні з попередніми роками зріс на 15-30%.
Так, зокрема, в економ-сегменті Києва середній термін експозиції квартири (час від розміщення об’єкта на продаж до його купівлі) збільшився приблизно на 15-20%. При цьому, якщо в 2011-2012 роках продавцям житла в цьому класі було достатньо близько 3 місяців для продажу, то тепер цей термін зріс у середньому на два-три тижні.
У бізнес-сегменті час продажу об’єктів зріс найбільш значно – на 25-30%. На даний момент час продажу квартири тут становить близько 1 року. Разом з тим, за словами ріелторських компаній, сьогодні у них в базах часто присутні квартири, термін продажу яких становить вже більше півтора року.
В елітному сегменті, де об’єкти через специфіку ринку можуть продаватися по кілька років, середній час продажу в 2013 також збільшилася – приблизно на 15-20%.
Що стосується ринку будинків і котеджів, то тут тенденції виявилися дещо іншими. Так, в економ-класі термін продажу за останні пару років практично не змінився і становить близько року. Водночас, вдома в бізнес- і еліт-класі сьогодні продаються приблизно на 50% довше – до 4 років.
Серед основних причин, що впливають на швидкість продажу нерухомості сьогодні – падіння попиту і відсутність доступних кредитних програм для населення. Разом з цим, багато продавців, як і раніше, не готові знижувати ціни на об’єкти, що збільшує термін продажу.
За матеріалами:
Dim.Ria
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас