Україна зайняла 66-е місце в рейтингу формування обдарованих трудових ресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зайняла 66-е місце в рейтингу формування обдарованих трудових ресурсів

Особисті фінанси
376
Рівень здатності нашої країни залучати, зберігати і розвивати талановитих фахівців дозволив Україні розташуватися на 66 місці серед 103 держав світу.
Про це свідчать результати дослідження «Глобальний індекс конкурентоспроможності талановитих кадрів 2013», проведеного експертами однією з кращих бізнес-шкіл світу INSEAD у співпраці з найбільшим у світі постачальником HR-рішень Adecco Group і сінгапурським дослідним центром Human Capital Leadership Institute.
Мета дослідників полягала в тому, щоб провести комплексний аналіз здібностей країн світу мати в наявності обдаровані і конкурентоспроможні трудові ресурси. Головним досягненням фахівців стала розробка індексу конкурентоспроможності кадрів.
Його підсумкове значення, яке коливається від 0 до 100 пунктів, формується на оцінці шести компонентів: сприятливість політичного та економічного клімату країни, зусилля, спрямовані на залучення, збереження і розвиток обдарованих фахівців, а також рівень професіоналізму працівників виробничої сфери та сфери послуг.
Чим вищий показник індексу, тим більш конкурентоспроможними трудовими ресурсами володіє держава.
Світовим лідером з формування якісних кадрів визнано Швейцарію, підсумкове значення індексу якої склало 74,83 пункту. Трійку лідерів глобального рейтингу також доповнили Сінгапур (70,34 пункту) і Данія (68,93).
А найменше умов для розвитку талановитих фахівців створено в Ірані (28,98), Буркіна-Фасо (28,53) та Алжирі (26,40).
Підсумкове значення українського індексу склало 41,18 пункту, що дозволило нашій країні розташуватися в рейтингу між Перу (41,58) і Туреччиною (41,16). Однак це значно нижче середнього показника по європейському регіону (55,21).
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас