Російський депутат: за остаточну відмову від ЄС Україна отримає газ по $169 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський депутат: за остаточну відмову від ЄС Україна отримає газ по $169

Енергетика
5219
Депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін упевнений, що у разі вступу України до Митного союзу, ціна на газ буде знижена до 169 доларів за 1 тис. куб. м. Про це Затулін заявив у Сімферополі.
“Ми говоримо, що будемо продавати Україні газ за ціною, за якою продаємо для Білорусі. Зараз ціна газу для Білорусі 169 доларів за тис. куб. м. Водночас для України – 400 доларів. За підрахунками економістів, з урахуванням споживаного Україною газу, виходить 6 млрд на рік”, – сказав Затулін.
Ще одним пунктом преференцій для України Затулін назвав скасування ввізних мит на нафтопродукти.
“Для Білорусі ми скасували ввізне мито, і для України ми їх скасуємо, якщо вона стане членом Митного союзу. Це ще 4 млрд за рівнем нинішнього споживання Україною російської нафти і нафтопродуктів. Це виходить 10 млрд на рік”, – переконаний Затулін. Крім того, він зазначив, що вже зараз Росія пішла назустріч Україні з цілої низки положень газового контракту.
“Мова йшла про відстрочку боргу в 1,3 млрд доларів, який накопичено перед “Газпромом”, і мова йшла про те, що “Газпром” не вимагає тепер авансових платежів за поставлений Україні газ, як це написано в контракті”, – сказав Затулін.
На його думку, ці кроки були зроблені Росією до рішення Кабінету Міністрів від 21 листопада про призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
Нагадаємо, джерела в Міненерго повідомили, що Україна має намір домогтися від “Газпрому” знижки на газ до 250-260 дол за тис. куб. м. Ці переговори пов’язують зі зривом підписання угоди про асоціацію Україна – ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас