Тарифи за банківські послуги в Україні набагато нижчі, ніж у Європі - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи за банківські послуги в Україні набагато нижчі, ніж у Європі - банкір

Кредит&Депозит
1855
Тарифи за банківські послуги в Україні набагато нижчі, ніж у європейських країнах. Про це розповіла заступник голови правління «Сбербанку Росії» Ірина Князєва під час круглого столу.
«У Європі захід «налу» і вихід «налу» – це завжди гроші, платно. А у нас – безкоштовно. Я зі своїми колегами з «десятки» постійно розмовляю про те, що потрібно міняти тарифікацію. Потрібно збільшувати безготівковий оборот в країні. Це серйозне завдання для банківської системи України, але вона повинна це робити. Безготівковий оборот – дуже вагомий спосіб того, як знизити ціну грошей», – наголосила банкір.
За словами ж директора департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександра Дубихвоста, якби в банківський сектор зайшло хоча б 10% готівки, яка перебуває в обігу, залишки на коррахунках системи могли б збільшитися десь удвічі.
«Це колосальні обсяги. І ось в цей бік потрібно дивитися. Безумовно, це завдання не тільки центрального банку, але й банківської системи, яка має пропонувати зручні продукти. Я, наприклад, вже повністю перейшов на інтернет-банкінг. Всі платежі здійснюю вдома і мені не потрібно викроювати час, щоб сходити в банківське відділення», – зауважив чільний представник регулятора.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас